Verhuur appartementen vanaf 1 oktober

Dinsdag 1 oktober vanaf 20.00 uur start woningcorporatie RWS partner in wonen met de verhuur van nieuwbouwcomplex Westerschans in Goes. De 83 huurappartementen worden in fasen gepubliceerd op www.zuidwestwonen.nl. De laatste woningen worden dinsdag 3 december toegevoegd.

RWS verwacht veel reacties op de huurappartementen. “De vraag is groot”, zegt Iris de Vries, manager Wonen bij RWS. “Sinds de bouw krijgen we bijna dagelijks de vraag wanneer de woningen in de verhuur gaan. Veel woningzoekenden zien in de Westerschans hun nieuwe woning. En dat is niet zo vreemd, want naast een uitstekende ligging (aan het kanaal en dicht bij het centrum) hebben de hogere verdiepingen ook een fantastisch uitzicht.”

Appartementen voor grote groep toegankelijk

De huurprijzen variëren van € 599,76 tot € 718,17 per maand. Over dit bedrag kan huurtoeslag worden aangevraagd. De Vries: “In principe kan iedereen die staat ingeschreven bij Zuidwestwonen reageren. De woningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur of loting. Deze laatste vorm is met name geschikt voor mensen die nog niet zo lang staan ingeschreven. Bij loting heeft namelijk iedereen evenveel kans.”

Duurzame installatie

De appartementen van Westerschans worden verwarmd met een ijsbuffersysteem. Dat systeem heeft RWS, in samenwerking met Marsaki, eerder toegepast in Goes-West met het IJs van Columbus. Daar zijn twee woningen aangesloten op een ijsbuffer. Bij de Westerschans zijn alle woningen aangesloten op een enorme ijsbuffer met een diameter van twaalf meter en een diepte van vierenhalve meter.

Kijk voor meer informatie op: www.rwsgoes.nl/projecten/nieuwbouwprojecten/westerschans.